В четвъртък над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има

...
В четвъртък над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за високи температури в 16 области. Очакват се и валежи

В четвъртък над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в Централна България и в планинските региони от Южна, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до сдържан, в западната част на страната от запад-северозапад, а в източните региони последователно ще се ориентира от североизток. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 32 и 37 градуса. 

Жълт код за високи температури е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кюстендил, Благоевгред, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. 

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 26 градуса, а на 2000 метра - към 19 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места по южното крайбрежие ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 29 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:30 часа и залязва в 20:33 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 3 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР